Categorieën
Blog

Keramische tegels in je badkamer

De laatste jaren is in Nederland een behoorlijk hype ontstaan. Een hype rond keramische tegels in een badkamer. Ontdek waarom deze tegels enorm populair zijn geworden!

Ben je op zoek naar een tegel die past bij iedere badkamerstijl? Kies dan voor keramische tegels in je badkamer. Deze gebakken tegels behouden hun kleur en zijn heel goed bestand tegen krassen en slijtage. 

Tegels bepalen voor een heel groot deel je gevoel in een ruimte. De mogelijkheden op het gebied van keramische tegels zijn groot. Zo kunnen verschillende texturen en kleuren zorgen voor een warme uitstraling. Ook kunnen grote tegels zorgen voor een ruimtelijk gevoel in een badkamer.  

Stienstra Joure vertelt je in deze blog alles over de kenmerken en voordelen van deze tegels.

Keramische tegels

Wat zijn keramische tegels?

Tegels van keramiek zijn gebakken tegels, die worden gemaakt van zand en klei. De tegels zijn zo goed als onverwoestbaar. Met hun slijtvaste eigenschappen vereisen deze tegels geen onderhoud. Ideaal!

Wist je dat tegels van keramiek verkrijgbaar zijn in ontzettend veel kleuren, maar ook met verschillende texturen? De perfecte keuze wanneer je een tegel met een print of reliëf zoekt.

Zo zijn er keramische tegels beschikbaar met een houtlook, betonlook of juist met de uitstraling van natuursteen. Vaak zijn deze keramische tegels niet van het echte materiaal te onderscheiden. Je betaalt hier echter wel een stuk minder voor dan voor bijvoorbeeld authentiek natuursteen.

Natuursteenlook tegels

Kenmerken van keramische tegels 

Keramische tegels worden opgebouwd uit laagjes gebakken klei, waaraan een glazuurlaag wordt toegevoegd. Het glazuur helpt de tegels te beschermen tegen vuil en zorgt tegelijkertijd voor glans. Naast de glans die de tegels hebben, is het ook mogelijk om matte tegels te kiezen.

Doordat het glazuur zowel vocht als vuil tegenhoudt, vereisen keramische tegels veel minder onderhoud dan natuursteen. Het sterke materiaal neemt heel weinig vocht op. Dat is zeker ideaal voor een badkamer!

Voordelen keramische tegels

Het is niet zo gek dat keramische tegels ontzettend veel worden gebruikt in badkamers. De voordelen hiervan zijn namelijk groot. Stienstra Joure zet alle voordelen van keramische tegels op een rij:

  • Vieze geuren, vuil en bacteriën krijgen geen kans om in keramische tegels met glazuurlaag te trekken, dankzij de waterresistente eigenschappen.
  • De sterke tegels zijn hard, krasbestendig, slijtvast en gaan niet snel stuk. Daarmee vormt keramiek een duurzame vloer.
  • Dankzij de natuurlijke materialen is keramiek een milieuvriendelijke keuze.
  • De tegels vragen weinig onderhoud.
  • Je maakt keramische tegels eenvoudig schoon, ideaal voor als je last hebt van allergieën of astma.
  • Met keramiek creëer je een unieke uitstraling in je badkamer, dankzij de vele mogelijkheden op het gebied van kleur, glans, textuur en formaat.
  • Keramische tegels zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming

Metallic look tegels

Kun je keramische tegels en vloerverwarming samen kopen? 

Jazeker, vloerverwarming en keramische tegels zijn een perfecte combinatie. Dat komt omdat keramiek niet isoleert. Het materiaal laat de warmte vanuit de vloerverwarming juist goed door en houdt deze vervolgens wel vast.

Zo is de combinatie van keramiek en vloerverwarming heel energie-efficiënt. Naast lekker aangenaam voor je voeten is deze match dus ook fijn voor je portemonnee. Bij Stienstra Joure kun je keramische tegels direct samen met vloerverwarming kopen.

Azuma keramische tegels

Wij adviseren je graag in onze showroom

Wist je dat Stienstra Joure beschikt over een verrassend complete tegelshowroom? Nergens in de regio (Friesland) tref je zo’n compleet en uniek aanbod vloertegels en wandtegels aan. Als tegel- en sanitairspecialist levert Stienstra Joure keramische tegels, tegelvloeren, badkamers en toiletten.

Met onze jarenlange ervaring en ruime kennis adviseren we je graag. Breng daarom snel een bezoek aan onze showroom voor meer advies en inspiratie over keramische tegels. Maak direct een afspraak via 0513 – 414413 of info@stienstrajoure.nl of loop gewoon binnen.

Houtlook keramische tegels