Categorieën
Blog

Dé trend van het moment: zwarte badkamers! 

Een zwarte badkamer heeft veel voordelen. Zo zijn zwarte badkamers zo trendy dat steeds meer woningen iets anders gaan proberen dan de “standaard” witte badkamer.

Hoewel witte badkamers jarenlang de standaard waren, zijn zwarte badkamers dé populaire trend van het moment. Niet zo gek, want de zwarte kleur zorgt voor een stijlvolle, luxe uitstraling en creëert rust. Ben je nieuwsgierig naar de voordelen en mogelijkheden van zwarte badkamers? Stienstra Joure zet de toepassingen rondom deze trend op een rij. 

Zwarte badkamer

Voordelen van zwart in je badkamer

Als kleur biedt zwart verschillende voordelen. Net als wit, is zwart tijdloos. Je kunt de kleur eenvoudig combineren met de meest uiteenlopende woonstijlen en andere kleuren. Zwart past immers overal bij. Daardoor zorgt de kleur voor eenheid en rust in je badkamer.

Natuurlijk is het ene zwart het andere niet. Voer je het zwart uit in hoogglans? Dan krijgt je badkamer een moderne uitstraling. Je kunt ook kiezen voor mat zwart, een gewilde keuze voor wie op zoek is naar een industriële, robuuste badkamer.

Zwarte producten in badkamer

Zwart sanitair creëert een luxe uitstraling

Donkere kleuren in je interieur zorgen voor een luxe uitstraling en een mystieke sfeer. Misschien vind je zwart een te donkere kleur voor je woonkamer, slaapkamer of keuken. Zwart opnemen in je badkamer, hoeft natuurlijk niet per se met tegels, muren of vloeren.

Met zwart sanitair creëer je een bijzondere, chique sfeer in je badkamer. De kleur legt extra nadruk op de esthetiek van je badkamermeubels en accessoires. Zo voelt je badkamer puur aan.

Zwart combineren 

Een zwarte badkamer betekent niet dat letterlijk alles in het zwart moet. Juist doordat de kleur overal bij past, kun je zwart heel mooi samenbrengen met andere kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan houten accessoires, die prachtig geaccentueerd worden in een donkere ruimte.

Zwarte badkamer inspiratie

Zwarte producten in je badkamer

Spreekt een totaal zwarte badkamer je niet aan, maar wil je wel donkere elementen gebruiken? Dat kan natuurlijk ook. Door te kiezen voor zwarte badkameraccessoires of zwart sanitair zorg je alsnog voor rustige, sfeervolle details in de ruimte.

Wist je dat Stienstra Joure verschillende zwarte tegels en tegelvloeren voor de badkamer levert? Ook wanneer je ervoor kiest voor een accentwand profiteer je van de voordelen van zwart. Combineer dit bijvoorbeeld met een zwarte kraan, zwarte wc-rolhouder of zwarte radiator en zorg op deze manier voor een mooie eenheid.

Benieuwd naar populaire badkameraccessoires die je kan combineren? Lees onze blog over populaire toiletaccessoires.

Geurstokjes toilet

De gewenste uitstraling van je zwarte badkamer kiezen 

Je ziet, de mogelijkheden op het gebied van zwarte badkamers zijn eindeloos. Kies zelf de gewenste uitstraling voor je zwarte badkamer. Het is belangrijk om je eigen smaak en stijl te volgen. Een badkamer verbouwen of inrichten doe je immers voor de lange termijn.

Ga je voor de donkere, industriële ruimte met zwarte muren en zwarte badkameraccessoires? Prachtig. Of kies je juist voor een lichte badkamer, waarin zwarte accessoires zorgen voor extra contrast en werken als blikvanger? Fantastisch. Wat je ook kiest, het resultaat zorgt zeker weten voor rust en eenheid in je badkamer.

Badkamer ontwerpen

Meer mogelijkheden rondom zwart in je badkamer 

Spreekt het idee van een zwarte badkamer je aan, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Zoals je merkt zijn er ontzettend veel manieren om je badkamer met zwart in te richten.

Ga je voor zwarte badkamertegels op de muur en misschien ook wel op de vloer? Of begin je liever met het aanbrengen van subtiele elementen, zoals badkameraccessoires en decoraties? Natuurlijk kun je ook kiezen voor zwarte badkamermeubels en kranen. Hiermee springen deze onderdelen er mooi uit.

Breng een bezoek aan de showroom van Stienstra Joure en laat je inspireren op het gebied van zwarte badkamers. Onze deskundige adviseurs vertellen je graag alles over de mogelijkheden en laatste trends op het gebied van de badkamer.