Categorieën
Blog

Tips voor het kiezen van een nieuwe badkamer 

Een badkamer kiezen voor de komende jaren, dat kan best spannend zijn. Wij helpen je bij het maken van een keuze. Lees onze 4 tips over het ‘kiezen van een nieuwe badkamer’.

Ben je toe aan een nieuwe badkamer? Dan stap je binnen in een wereld vol mogelijkheden, want de keuze in sanitair, meubilair en woonstijlen voor je badkamer is ontzettend groot. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je over tien jaar nog steeds tevreden bent met je keuze, want het opknappen van je badkamer is best een investering.  

Hoe ga je aan de slag met het kiezen van een nieuwe badkamer, als er zoveel mogelijkheden zijn? Stienstra Joure zet vier tips voor het kiezen van een badkamer op een rij.  

Badkamer kiezen

Tip 1: bepaal je badkamer wensen 

Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn, is het goed om te beginnen met het in kaart brengen van je eigen wensen. Wat is onmisbaar voor jou in een badkamer? Heb je behoefte aan een dubbele wastafel? Wil je het huidige bad liever vervangen door een wc? Of kies je voor een douchebad, waarmee je zowel eenvoudig een bad neemt als lekker doucht?  

Bedenk welke aspecten van de huidige badkamer je de afgelopen jaren slecht zijn bevallen. Misschien mis je opbergruimte? Of wellicht ben je helemaal klaar met je blote voeten op die koude tegels en staat vloerverwarming hoog op je wensenlijstje.  

Door je badkamer wensen op een rij te zetten, kun je veel gerichter kijken naar de mogelijkheden voor jouw droombadkamer. Het vaststellen van een budget is daarbij ook zinvol. 

nieuwe badkamer kiezen

Tip 2: doe inspiratie op

Een nieuwe badkamer schaf je niet vaak aan, daarom wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Als je het lastig vindt om te bedenken hoe de badkamer van jouw dromen eruit ziet, helpt het om eerst inspiratie op te doen. Dat kan op verschillende manieren.  

Zo vind je online volop voorbeelden van mooie badkamers, bijvoorbeeld op Pinterest en Instagram. Daarnaast kun je natuurlijk ook showrooms bezoeken voor het ontdekken van de laatste trends. Ben jij in de buurt van Joure? Vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen aan onze unieke showroom.

Breng je een bezoekje aan familie of vrienden? Wie weet doe je nog waardevolle inspiratie op door een blik in hun badkamer te werpen.  

Als je plaatjes of foto’s verzamelt van badkamers of bepaalde elementen die je mooi vindt, ontstaat er vanzelf een goed beeld van de badkamer die bij jou past. 

Badkamer ovaal bad

Klassieke badkamer

Tip 3: visueel je badkamer

Heb je lekker inspiratie opgedaan? Dan is het nu tijd voor het visueel maken van je badkamer. Stienstra Joure raadt je aan om een tekening te maken van je huidige badkamer. Zo’n tekening hoeft echt geen kunstwerk te worden, maar kan je wel helpen ontdekken wat de mogelijkheden bij jou thuis zijn.  

Zo is er wellicht maar één logische plek voor je toilet. Misschien heb je wel te maken met een schuin plafond, waardoor je slim moet nadenken over de juiste indeling van het meubilair. En natuurlijk wil je voorkomen dat je natte sokken oploopt, doordat je binnen komt op dezelfde plek als waar je de douche uitstapt.  

De beschikbare ruimte heeft grote invloed op de keuzes die je kunt maken. Vermeld op je tekening daarom zoveel mogelijk maten. Teken ook waar zich de deuren, ramen, leidingen en aansluitingen bevinden. Dit helpt je enorm in het maken van realistische plannen voor je droombadkamer.  

Badkamer ontwerpen

Tip 4: denk aan de toekomst

Probeer na te denken over de toekomst wanneer je een nieuwe badkamer kiest. Verwacht je een verandering in je leefsituatie binnen de komende tien of twintig jaar?  

Zijn er kinderen op komst? Of nadert je oude dag en wil je zo lang mogelijk in je huis blijven wonen? Door hiermee rekening te houden kun je duurzame keuzes maken voor de lange termijn. 

Bedenk ook dat je smaak kan veranderen in de loop van de tijd. Een badkamer met uitgesproken kleuren is nu misschien hip, maar waarschijnlijk ben je er over vijf jaar op uitgekeken. Het is daarom slim om voor neutrale kleuren te kiezen.  

Vergeet niet dat het aanbrengen van kleur ook met accessoires kan, zoals gekleurde handdoeken of kleedjes. Wanneer je er dan zat van bent, vervang je die ten slotte een stuk eenvoudiger dan je hele badkamer! 

Vind je het kiezen van een badkamer alsnog een lastige opgave? 

Stienstra Joure helpt je graag persoonlijk op weg naar de badkamer van je dromen. We inventariseren samen jouw wensen. Met een 3D ontwerp presenteren we je het perfecte plaatje. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op! 

Badkamer kiezen