Categorieën
Blog

Waarom zijn ronde spiegels in je badkamer trendy?  

De spiegel ziet eruit als een klein item, maar kan een ware blikvanger worden in de badkamer. Bekijk de mogelijkheden van een ronde spiegel.

Het is een populaire trend: een ronde spiegel in je badkamer. Ronde vormen komen steeds vaker terug in badkamers. Zo worden niet alleen waskommen voorzien van afgeronde hoeken, maar worden ook veel badkameraccessoires voorzien van ronde of afgeronde vormen.  

Waarom zijn ronde vormen in de badkamer zo trendy? Stienstra Joure vertelt je er alles over in deze blog. Na het lezen van dit artikel weet je waarom een ronde spiegel perfect past in jouw badkamer.

Ronde spiegel toilet

Waarom ronde spiegels?

Hoewel je misschien denkt dat de spiegel maar een klein onderdeel van je badkamer vormt, maakt dit essentiële onderdeel je badkamer compleet. Badkamers zijn vaak ruimtes met veel rechte hoeken. Denk maar aan de tegels, tegelvloeren, de douchecabine, het badmeubel.

Door hier een rond voorwerp aan toe te voegen, breng je de ruimte meer in balans. Met een ronde spiegel doorbreek je op een simpele manier de hoekige vormen en ontstaat er tegelijkertijd variatie in de badkamer.

Ronde spiegel badkamer

Ronde spiegels

Wist je dat een spiegel een echte blikvanger in je badkamer (toilet kan natuurlijk ook) vormt? Misschien ben je je er niet van bewust, maar een spiegel versterkt de stijl van je badkamer. Een ronde spiegel is op dit moment een trend, maar gelukkig is de cirkel een tijdloze vorm.

Daar komt nog eens bij dat ronde spiegels moeiteloos bij iedere woonstijl passen. Heb je een industriële badkamer, een moderne badkamer of juist een klassieke ruimte? Geen probleem, de ronde spiegel vormt een perfecte match met iedere inrichting. 

Grote spiegels

Wil je een ruimtelijk gevoel ervaren in je badkamer? Kies dan voor een grote ronde spiegel. Een grote spiegel is meer dan 60 centimeter breed en zorgt voor een optisch ruimtelijk effect.  

Doordat de badkamer in je spiegel doorloopt, ervaar je een grotere ruimte. Zonder spiegel zou je badkamer veel kleiner aanvoelen. Wil je het effect optimaal benutten? Dan kun je er zelfs voor kiezen om twee spiegels naast elkaar te hangen. Kies bijvoorbeeld voor twee formaten ronde spiegels, ovale spiegels of rechthoekige spiegels met afgeronde hoeken.  

Grote ronde spiegels

Ronde spiegels met verlichting

Door te spelen met licht in je badkamer, kun je de aandacht nog meer toe trekken naar een spiegel. Denk daarom ook eens na over een ronde spiegel met verlichting. Dat kan op twee manieren.  

Als je kiest voor directe verlichting op de spiegel zelf, heb je het minste last van schaduw op je eigen spiegelbeeld. Ideaal voor het bijwerken van je make-up of kapsel dus. Een andere mogelijkheid is verlichting achter de spiegel. Deze indirecte verlichting is ontzettend sfeervol en belicht de muren van je badkamer op een stijlvolle manier. 

Ronde spiegel met verlichting

Zwarte spiegels

Is jouw badkamer ingericht vanuit een industriële of moderne stijl? Kies dan voor een ronde spiegel met een zwarte rand. Dit maakt je badkamer helemaal compleet. Doordat zwart luxe, rust en puurheid uitstraalt, past deze kleur bij iedere woonstijl. Afhankelijk van je badkamer, ontstaat er zo een stoer, industrieel of juist luxe, chique effect.  

Ronde spiegel combineren met interieur

Een ronde spiegel combineren met je interieur

Ben je overtuigd van de voordelen van ronde spiegels in de badkamer? Dan vraag je jezelf misschien alleen nog af hoe je dit badkameraccessoire combineert met de rest van het interieur.  

Goed nieuws: de cirkel past in iedere interieurstijl. Bestaat je badkamer uit hoekige meubels? Dan biedt de ronde spiegel een mooi contrast. Bevinden er zich badkameraccessoires met een bepaalde kleur of van een bepaald materiaal in je badkamer? Denk aan houten accessoires of een bepaalde kleur handdoeken en zeeppompje. Zoek dan een ronde spiegel met bijpassende omlijsting. Zo creëer je een mooi geheel in je badkamer. 

Badkamer ontwerpen

Hulp en inspiratie nodig? Neem contact op 

Heb je hulp nodig of kun je nog wel wat extra inspiratie gebruiken? De deskundige adviseurs van Stienstra Joure denken graag mee over hoe jij ronde spiegels opneemt in je badkamer interieur. Neem direct contact op of breng een bezoek aan de showroom.  

Als expert in tegels en sanitair leveren wij diverse producten voor badkamers, toiletten, keukentegels en tegelvloeren in de regio Friesland