Categorieën
Blog

Welke populaire stijlen vind je terug in badkamers tegenwoordig? 

De populairste badkamerstijlen van nu, van minimalistisch tot industrieel, bieden inspiratie voor elke smaak.

Het kiezen van de juiste stijl voor je badkamer is niet altijd eenvoudig. Met een overvloed aan mogelijkheden kan het soms voelen als een zoektocht zonder einde. Dan is het belangrijk om een stijl te vinden die echt bij jou past. In deze blog nemen we je mee langs verschillende populaire badkamerstijlen. Van de rust bij een landelijke stijl tot de strakke lijnen van moderne designs. Lees verder om te ontdekken welke stijlen resoneren met jouw persoonlijke smaak en hoe deze in jouw ruimte kunnen worden geïmplementeerd.

Badkamer showroom Friesland

Populaire badkamerstijlen op dit moment

Bij het inrichten van een badkamer kan je verschillende kanten op wat betreft de inrichting. Om je wegwijs te te maken in de keuzes hebben we voor jou de meest populaire badkamerstijlen geselecteerd:

Landelijke stijl

De landelijke badkamer kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en aardetinten zoals beige, zachtgroen en lichtbruin. Deze stijl benadrukt eenvoud met houten accenten en vrijstaande badkuipen die vaak het middelpunt vormen. Meubels en accessoires in landelijke stijl hebben vaak een handgemaakt gevoel, wat bijdraagt aan een warme en gastvrije sfeer. Daarnaast is er een sterke focus op comfort, wat resulteert in een ontspannen en ongedwongen ruimte.

Kenmerken:

  • Materialen zoals hout en natuursteen
  • Kleurenpalet van beige, zachtgroen en lichtbruin
  • Eenvoudige, functionele inrichting

Beige tegels badkamer

Betonlook

Een badkamer met betonlook gebruikt grijze en andere neutrale tinten om een minimalistische en industriële sfeer te creëren. Deze stijl is praktisch en eenvoudig te onderhouden, ideaal voor een moderne levensstijl. De betonlook is bijzonder populair in urban lofts en moderne woningen waar de nadruk ligt op strakke lijnen en architecturale details. Bovendien is het een veelzijdige keuze die goed combineert met zowel heldere als gedurfde kleuraccenten.

Kenmerken:

  • Grijze en neutrale tinten
  • Gladde oppervlakken zonder veel versiering
  • Praktisch en onderhoudsvriendelijk

Betonlook badkamer

Marmerlook

Marmerlook badkamers zijn stijlvol zonder overdaad en gebruiken wit, grijs en zwart marmer om een gevoel van luxe te creëren. Deze stijl is populair vanwege de duurzaamheid van het materiaal en de tijdloze uitstraling. Marmer kan zowel in klassieke als in moderne settings worden toegepast, afhankelijk van de gekozen afwerking en het ontwerp van de accessoires. Het biedt een hoge mate van aanpasbaarheid en kan een visueel effect creëren wanneer het wordt gecombineerd met de juiste verlichting.

Kenmerken:

  • Gebruik van wit, grijs en zwart marmer
  • Gladde, glanzende oppervlakken
  • Duurzaam en tijdloos

Marmerlook tegels en houtlook

Moderne stijl

Moderne badkamers focussen op strakke lijnen en een efficiënt gebruik van de ruimte. De kleuren zijn vaak zwart, wit en grijs, met hoogglans afwerkingen en moderne materialen zoals glas en metaal. Deze stijl is ideaal voor mensen die houden van een minimalistisch ontwerp en weinig onderhoud. Innovatieve opbergoplossingen en slimme technologieën worden vaak geïntegreerd om functionaliteit en stijl te maximaliseren.

Kenmerken:

  • Strakke lijnen en geometrische vormen
  • Zwart, wit en grijs kleurenschema
  • Gebruik van glas en metaal

Moderne badkamer met gouden kraan

Japandi

De Japandi-stijl is een mix van Japanse en Scandinavische designprincipes. Deze stijl is gericht op natuurlijke materialen en een rustgevend kleurenpalet van aardetinten. Deze stijl staat bekend om zijn sobere inrichting en het creëren van een kalme omgeving. De focus op duurzaamheid en handwerk zorgt ervoor dat elk element zorgvuldig is gekozen voor de juiste rustgevende uitstraling. Japandi interieurs bevorderen een gevoel van rust en ordening.

Kenmerken:

  • Natuurlijke materialen zoals hout en bamboe
  • Kleuren uit aardetinten zoals beige, bruin en zachtgroen
  • Minimalistisch design en functionele inrichting

Bijzondere stijlen in je badkamer

Naast de populaire stijlen die vaak gekozen worden voor het inrichten van een badkamer, zijn er ook unieke stijlen die misschien minder bekend zijn, maar wel regelmatig toegepast worden voor diegenen die iets speciaals zoeken. Deze bijzondere stijlen bieden creatieve en opvallende alternatieven die jouw badkamer kunnen transformeren in een echt unieke ruimte.

Houten elementen

Een badkamer met houten elementen brengt een stuk natuur naar binnen en creëert een warme, uitnodigende sfeer. Deze stijl maakt gebruik van hout in verschillende vormen, van grote houten planken voor de vloer tot delicate houten accenten rond de spiegel of als afwerking van meubelstukken. Het natuurlijke materiaal staat niet alleen mooi in contrast met meer traditionele badkameroppervlakken zoals tegels, maar biedt ook duurzaamheid.

Kenmerken:

  • Natuurlijk hout als dominant materiaal
  • Warme, uitnodigende atmosfeer
  • Duurzaam en tijdloos design

Badkamer met houten elementen

Mozaïek

Mozaïek in de badkamer is een kunstvorm die kleur en leven brengt in de ruimte. Dit kan variëren van ingetogen enkele kleur mozaïeken tot levendige, veelkleurige patronen. Mozaïektegels kunnen gebruikt worden voor een feature wall, als decoratieve rand of om een uniek accent te geven aan de douche of het badgebied. Ze zijn ideaal voor het toevoegen van een persoonlijk tintje en kunnen zo subtiel of zo gedurfd zijn als je zelf wilt.

Kenmerken:

  • Gebruik van kleine, kleurrijke tegels
  • Creatief en artistiek ontwerp
  • Veelzijdigheid in toepassing en stijl

Mozaiek in badkamer

Biophilic design

Biophilic design, staat voor Biofilie en het leven of levende systemen in je badkamer. Het gaat over het integreren van natuurlijke elementen in de badkamer om een gevoel van rust en verbinding met de natuur te creëren. Dit kan door het toevoegen van planten, natuursteen, en elementen die natuurlijk licht maximaliseren. Deze stijl bevordert niet alleen welzijn en ontspanning, maar verbetert ook de luchtkwaliteit. En zeg nou zelf. Al die levende creaties en natuurlijke elementen zijn een lust voor het oog.

Kenmerken:

  • Integratie van levende planten
  • Gebruik van natuurlijke materialen zoals steen en hout
  • Ontwerp dat natuurlijk licht benadrukt

Badkamer met natuurlijke elementen

Metallic Look

Een metallic look in de badkamer creëert een chique en moderne uitstraling. Deze stijl maakt gebruik van metalen zoals koper, roestvrij staal en brons, niet alleen in armaturen en fittingen maar ook in decoratieve elementen zoals spiegellijsten en accessoires. Metallic accenten kunnen een luxe gevoel geven en dienen als opvallende blikvangers in een anderszins minimalistische inrichting.

Kenmerken:

  • Gebruik van metallic afwerkingen en accenten
  • Modern en luxe gevoel
  • Opvallende visuele aantrekkingskracht

Badkamer metallic look

Hoe kies je de juiste kleuren of stijl?

Na het verkennen van verschillende badkamerstijlen, is de volgende stap het kiezen van de juiste kleuren en stijl voor jouw badkamer. Dit proces is belangrijk om een ruimte te creëren die praktisch is en goed voelt. Hieronder volgen praktische tips om je te helpen bij het maken van deze keuze, rekening houdend met je persoonlijke smaak en de lichtinval in je badkamer.

Kleurbalans

Het vinden van de juiste kleurbalans in je badkamer zorgt voor een aangename sfeer. Begin met het kiezen van een hoofdkleur. Deze kleur zal de basis vormen voor je badkamerontwerp. Voeg daarna een of twee aanvullende kleuren toe die goed bij de basis passen en gebruik deze voor kleinere oppervlakken of accenten. Deze aanpak helpt je een evenwichtige look te creëren die niet te overweldigend is.

Persoonlijke voorkeur

Kies kleuren die je aanspreken en waar je je goed bij voelt. Jouw badkamer is een persoonlijke ruimte, dus het is belangrijk dat de kleuren en stijl weerspiegelen wat jij mooi vindt. Denk na over de sfeer die je wilt creëren. Wil je een rustgevende plek of juist een energieke omgeving? Test de kleuren die je overweegt in de badkamer zelf, om te zien hoe ze bij verschillende lichtomstandigheden uitkomen.

Tegels kopen vragen

Lichtinval

De hoeveelheid natuurlijk licht in je badkamer kan sterk beïnvloeden hoe kleuren eruitzien. Kleuren kunnen variëren afhankelijk van het type en de intensiteit van het licht gedurende de dag. Als je badkamer veel natuurlijk licht heeft, kunnen zowel lichte als donkere kleuren goed werken. Bij minder natuurlijk licht zijn lichtere kleuren vaak een betere keuze omdat ze de ruimte groter en lichter laten lijken. Denk hier goed over na bij het kiezen van de juiste kleuren voor jouw ruimte.

Badkamerstijlen komen bekijken in onze unieke showroom

We hebben verschillende populaire en bijzondere badkamerstijlen bekeken, van de warme landelijke look tot een strak design. En laten we unieke biophilic designs niet vergeten. Daarnaast hebben we nuttige tips gedeeld over het kiezen van de juiste kleurbalans, rekening houdend met persoonlijke voorkeuren en de invloed van natuurlijk licht op kleuren.

Showroom met badkamers in Friesland

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zien hoe deze stijlen en kleuren in het echt uitkomen? Bezoek dan de showroom van Stienstra in Joure. Ons deskundige team staat klaar om je persoonlijk advies te geven.