Categorieën
Blog

De meest inspirerende tegeltrends voor 2024 

De tegeltrends voor 2024 gespot door Stienstra Joure. Laat je inspireren door de meest opvallende trends, gebaseerd op kennis, expertise en samenwerking met leveranciers. Ontdek de juiste tegel voor jouw woonkamer, slaapkamer of keuken!

Wat je favoriete woonstijl ook is, met de juiste tegels transformeer je ieder interieur. Tegels en tegelvloeren geven een ruimte kleur en karakter. Tegelijkertijd verhogen ze de functionaliteit en duurzaamheid van je huis. Net als ontwikkelingen in interieurdesign, evolueren tegeltrends voortdurend.

Op basis van onze kennis, expertise en intensieve contacten met leveranciers en partners, presenteert Stienstra Joure in deze blog de meest opvallende tegeltrends voor 2024. Doe er je voordeel mee, of je nu interieurprofessional of huiseigenaar bent!

Azuma vloertegels woonkamer 120x120

Waarom tegeltrends volgen?

Waarom is het volgen van tegeltrends voor interieurprofessionals en huiseigenaren zo belangrijk? Simpel: omdat het een game-changer kan zijn.

Als professional in de interieurindustrie ontkom je niet aan het inspelen op trends. Deze inzichten helpen je om de evoluerende smaak en voorkeuren van je klanten te begrijpen. Als expert wil jij je toch zeker onderscheiden? Dat doe je door de meest recente ontwerpen en innovatieve technieken aan te bieden aan klanten. Zo onderscheiden je projecten zich van anderen.

Maar ook als huiseigenaar is het volgen van tegeltrends van onschatbare waarde. In je woning wil jij je comfortabel en gelukkig voelen. Persoonlijke stijl is daarvoor essentieel. Maar door actuele trends te omarmen kun je een modern en tegelijkertijd tijdloos interieur creëren. Tegeltrends in het bijzonder helpen je interieur naar een hoger niveau te tillen. Dat komt omdat je geïnspireerd wordt over verrassende kleuren, patronen, formaten en plaatsingsmethodes.

Tegels zijn een duurzame keuze voor iedere woning. Daarom zijn de stijlen die je vandaag kiest vaak nog jarenlang zichtbaar. Door tegeltrends te volgen, krijg je inzicht in wat trendy en tijdloos is. Om je tegels de tand des tijds te laten doorstaan is het belangrijk om een goed evenwicht tussen die twee te bewaren.

Goed, we houden je niet langer in spanning en introduceren nu de drie belangrijkste tegeltrends van 2024.

Vloertegel houtlook woodside

Trend 1: groot, groter grootst!

Formaat staat altijd centraal in de wereld van interieurdesign. Dat geldt ook zeker voor de tegelindustrie. Een van de meest opvallende tegeltrends voor 2024 is grote tegels. En dan bedoelen we echt groot. Denk aan formaten als 120×120 of zelfs de indrukwekkende 120×270 tegels!

Waarom zijn grote tegels zo populair? Simpel: ze bieden een ongeëvenaard eigentijds en verfijnd uiterlijk. De ononderbrokenheid van grote tegelformaten creëert een ruimtelijk gevoel. Deze naadloze, gestroomlijnde look is vooral aantrekkelijk in moderne, minimalistische interieurs.

Wist je dat grote tegels niet alleen op vloeren toegepast worden? Ook op muren van zowel residentiële als commerciële ruimtes worden ze naadloos geïntegreerd. Zo creëren ze in de woonkamer een opvallend accent. In badkamers kunnen ze een gevoel van luxe en rust opwekken.

Grote tegels badkamer

Niet alleen moderne, minimalistische interieurs hebben baat bij deze tegeltrend. Stel je maar eens een 120×120 terracotta tegel voor in een landelijke keuken. Een 120×270 grijs-wit marmerpatroon tegel in een klassieke badkamer. In meer traditionele ruimtes kunnen grote, rustieke tegels een prachtig contrast vormen.

Er zijn nog veel meer voorbeelden van de eindeloze mogelijkheden waarmee grote tegels in verschillende interieurstijlen passen. Zo werden grote, betonnen tegels gebruikt om een rauw, industrieel gevoel te creëren in een loft in New York. Enorme, witte tegels in een Spaanse villa pasten met hun frisse, serene sfeer perfect in de omgeving.

Het maakt dus niet uit of je houdt van strak en modern of rustiek en traditioneel. Met grote tegels voeg je een indrukwekkend, uniek element toe aan je interieur. De trend van grote tegelformaten biedt spannende mogelijkheden voor zowel trendy als tijdloze ruimtes.

Trend 2: beige, beige en nog eens beige

Deze trend in 2023, zet door. De kleur van tegels kan een dramatisch effect hebben op de gehele uitstraling en het gevoel van een ruimte. We verruilen de grote tegels voor de volgende tegeltrend van 2024: beige tegels. 

Beige tegels badkamer

De kleur beige symboliseert de natuur en het organische. Dankzij de kalmerende, verzachtende werking past beige bij elke interieurstijl. Deze kleur is warm en uitnodigend. Tegelijkertijd is beige zo veelzijdig dat het een prachtige aanvulling is op zowel moderne als klassieke interieurs. 

Daarom zijn beige tegels echte kameleons. Heb je een rustiek, industrieel, modern of minimalistisch interieur? Het maakt niet uit: beige past moeiteloos binnen iedere woonstijl. In een moderne inrichting bieden beige tegels een warm contrast tegen de koele metalen en glazen oppervlakken. In een traditionele, rustieke inrichting dragen de tegels bij aan het gevoel van comfort en gastvrijheid.

Een mooi voorbeeld van de toepassing van deze trend? Die vind je in een appartement in Stockholm. De designers kozen voor lichtbeige, bijna crèmekleurige tegels. Hierdoor ontstaat een lichte, luchtige en serene ruimte. Ontegenzeggelijk een stijlvolle, moderne en uitnodigende ruimte. 

Beige tegels appartement stockholm

Aan de andere kant van het spectrum vinden we een rustieke boerderij in Toscane. Hier zijn donkere, bijna terracotta-beige tegels gebruikt om de geschiedenis en het karakter van deze plek te weerspiegelen. 

terracotta-beige tegels Toscane

Ben je op zoek naar een manier om je interieur te vernieuwen? En wil je een harmonieus gevoel van rust creëren? Dan is de trend van beige tegels precies wat je zoekt. Met deze tegeltrend keren we terug naar het natuurlijke, organische en authentieke. Zeker een trend om in de gaten te houden dus! 

Trend 3: tegellooks combineren, het beste van 2 werelden!

Je hebt nu twee tegeltrends voor 2024 ontdekt, tijd voor nummer drie. En dat is een spannend, nieuw fenomeen: verschillende tegellooks combineren. Deze trend komt steeds vaker voor in het interieurdesign. Twee tegelsoorten smelten samen tot een unieke, opvallende uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van marmer- en betonlook of de marmer- en houtlook.

Houtlook en marmerlook slaapkamer

De kracht van deze tegeltrend? Het contrast en de balans van deze combinaties. Marmer heeft een rijke, luxe uitstraling die de sterke, ruige aard van beton verzacht. Het resultaat is een zowel stedelijke als elegante sfeer. Een heel andere dynamiek ontstaat in het combineren van de marmerlook met de houtlook. De organische, warme tonen van hout brengen het koele, gepolijste marmer in evenwicht. Zo ontstaat een uitnodigend, harmonieus interieur dat de grenzen van conventionele ontwerpen doorbreekt.

Marmerlook tegels en houtlook

We hebben een geweldig voorbeeld van deze tegeltrend. Voor een recent gerenoveerde loft in Brooklyn, New York kozen de ontwerpers voor de combinatie van betonlook en marmerlook tegels. De open keuken krijgt hierdoor een onverwacht stijlvolle combinatie van industrieel en luxueus design.

Brooklyn beton look marmerlook tegels

Het combineren van verschillende tegellooks is een boeiende ontwikkeling, die wij vanuit Stienstra Joure zeker blijven volgen. Hiermee ontstaat een eindeloze reeks mogelijkheden voor het spelen met kleuren, texturen en stijlen. Persoonlijke expressie en creativiteit krijgen zo volop de ruimte in het interieur. Volg deze trend om de talloze mogelijkheden te ontdekken.

Hoe kies je de juiste tegel(s)?

Misschien overweldigen alle tegeltrends je wel en vind je het lastig om de juiste keuze in tegels te maken. Gelukkig hoef jij je geen zorgen te maken: wij zijn er om je te helpen. We geven je alvast wat tips om de tegeltrend te kiezen die bij jou past.

Tegelvloeren soorten

  1. Bedenk wat je favoriete woonstijl is. Ben je fan van de minimalistische, moderne look of neig je meer naar een traditioneel, rustiek interieur? De trends van grote tegelformaten en tegellooks combineren passen in beide stijlen, maar wel op andere manieren. Zo versterken grote tegels een minimalistisch ontwerp dankzij de naadloze, uitgestrekte uitstraling. In een rustiek ontwerp dragen ze juist bij aan een ruimtelijk, luchtig gevoel.
  2. Bepaal je budget. Sommige trends zijn nou eenmaal duurder dan andere. Zo vallen marmerlook tegels vaak in een hogere prijsklasse dan betonlook tegels. Probeer een realistische balans te vinden tussen stijl en kosten. Houd er ook rekening mee dat je soms een beetje creatief moet zijn om de gewenste look te bereiken. Wij denken graag met je mee!
  3. Denk na over de functie van de ruimte. Kies je tegels voor een ruimte met veel vocht, zoals de badkamer? Dan zijn niet-geglazuurde tegels met hoge slipweerstand een verstandige keuze. In ruimtes als de keuken is de kans op vlekken en morsen groot. Daar zijn eenvoudig te reinigen tegels een slimme keuze.
  4. Volg je gevoel! Trends zijn er om je te inspireren. Ze dienen als richtlijn, niet als strikte regels. Het allerbelangrijkste is dat jij je gevoel volgt en dat je tevreden bent met je keuze. Je huis vormt een reflectie van jouw persoonlijkheid en stijl. Laat je daarom inspireren door tegeltrends en gidsen, maar maak van jouw huis een plek waarvan je houdt.

Hulp nodig bij tegeltrends en het kiezen van de juiste soort tegelvloer?

We zijn aan het einde gekomen van onze rondleiding langs de belangrijkste tegeltrends van 2024. Hopelijk ben je geïnspireerd en heb je nuttige inzichten gekregen voor je volgende tegelproject.  

Vind je het nog steeds een hele klus om de juiste tegels te kiezen, zelfs nu je alle huidige trends kent? Dat is niet gek. Er zijn ook zoveel factoren om rekening mee te houden: stijl, budget, functie van de ruimte, onderhoud. Daarom staan wij klaar om je te helpen. 

Bij Stienstra Joure staat een team van deskundige adviseurs voor je klaar. We begeleiden je graag bij het kiezen van de perfecte tegels voor iedere ruimte. Zoek je tegels voor een nieuwe badkamer? Krijgt je woonkamer een make-over? Wij helpen je graag om je droom te realiseren. Breng een bezoek aan onze showroom in Friesland of neem contact op met onze adviseurs.