Vakmanschap

Persoonlijk

Betrouwbaar

De mooiste tegelvloeren voor de badkamer van je dromen

Tegelvloeren vormen een essentieel onderdeel van een stijlvolle, functionele badkamer. Naast een mooie uitstraling, bieden tegels ook tal van praktische voordelen. Zo zijn ze waterbestendig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Tel daarbij op dat tegelvloeren in de meest uiteenlopende stijlen, kleuren, materialen en formaten voor badkamers verkrijgbaar zijn. Laat je inspireren door de veelzijdigheid van badkamer vloertegels en maak een passende keuze voor jouw droombadkamer!

Badkamer marmerlook
Tegelvloeren soorten

Stijlen badkamers

Tegelvloeren voor badkamers zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en variaties. Daardoor is er altijd wel een vloertegel die perfect aansluit op jouw persoonlijke smaak. En de sfeer die je wilt creëren in je badkamer. We geven je alvast wat tips voor vloertegels die goed passen bij diverse woonstijlen.

Moderne badkamer: strak en minimalistisch

De moderne woonstijl is een populaire trend in veel badkamers. Niet zo gek, want de strakke lijnen, het minimalistische design en de neutrale kleuren stralen veel rust uit. In dit type badkamer ligt de focus op functionaliteit, eenvoud en stijl. Voor een moderne badkamer vormen betonlook en marmerlook tegelvloeren een uitstekende keuze.

Betonlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende grijstinten en patronen. Van lichtgrijs tot donkergrijs en antraciet. In combinatie met minimalistische meubels, strakke lijnen en ingetogen kleuren, resulteert een betonlook tegelvloer in een strakke, eigentijdse badkamer. Voor een harmonieus geheel kun je de tegels niet alleen op de vloer, maar ook op de wand toepassen.

Marmerlook tegels geven moderne badkamers een elegante, luxueuze uitstraling. Maar dan zonder het noodzakelijke onderhoud van echt marmer. Ze zijn verkrijgbaar in kleuren als grijs, wit, zwart, blauw, taupe, beige  en bevatten subtiele aders om het marmer na te bootsen. Deze tegels passen perfect op vloeren en wanden in combinatie met chique badkamermeubels.

Klassieke badkamer: elegant en tijdloos

Verfijning en luxe, dat kenmerkt de elegante, tijdloze badkamers in de klassieke woonstijl. Voorzien van rijke materialen, sierlijke details en ingetogen kleuren. Natuursteen tegelvloeren vormen een prachtige aanvulling op iedere klassieke badkamer.

Ook hier geven marmerlook vloertegels de badkamer een exclusieve uitstraling. Naast witte en lichtgrijze tegels, passen ook donkerdere kleuren als zwart en groen goed in een klassieke stijl. Gecombineerd met elegant sanitair en sierlijke badkameraccessoires worden deze tegels zowel op de vloer als wand toegepast.

Ben je op zoek naar warmte in je klassieke badkamer? Overweeg dan een houtlook tegelvloer. Deze tegels combineren het onderhoudsgemak van keramiek met de natuurlijke uitstraling van hout. Met de unieke texturen en de nerfpatronen van hout geven de tegels je klassieke badkamer warmte en sfeer. Ook erg mooi in combinatie met klassieke elementen, zoals marmeren wandtegels en sierlijk sanitair.

Industriële badkamer: stoer en robuust

Een stoere, robuuste uitstraling. Ruwe materialen, zoals beton, staal en hout. Geïnspireerd op oude fabrieken en pakhuizen, is de industriële stijl een populaire keuze in interieurdesign. Zo ook in de badkamer.

Grootformaat tegels met betonlook creëren de perfecte sfeer. Je geniet van de uitstraling van beton, maar profiteert van het onderhoudsgemak van keramische tegels. Met een ruime keuze in grijstinten en texturen bepaal je zelf de mate van ruwheid. Het grote formaat van de tegels geeft een strak, minimalistisch effect. Het kleine aantal voegen draagt met een open uitstraling bij aan het industriële karakter van de badkamer.

Moderne badkamer
Landelijk badkamer stijl
Moderne en landelijke badkamer

Het juiste formaat badkamertegels voor je tegelvloer

Om de juiste uitstraling en sfeer in je badkamer te creëren, spelen de afmetingen van de tegels een grote rol. Het formaat tegels bepaalt sterk of de ruimte groter, kleiner, breder of langer lijkt.  

Experimenteer eens met diverse tegelgroottes, maar ook met afwijkende legpatronen. Denk aan visgraat, verticaal of diagonaal. Houd daarbij rekening met de grootte en verhoudingen van je badkamer. Maar ook met de gewenste woonstijl en het onderhoudsniveau. Zo ontstaat uiteindelijk de perfecte tegelvloer voor de badkamer van jouw dromen.  

Kleine tegels 

Kleine tegels zijn zeer geschikt voor het creëren van gedetailleerde patronen en mozaïeken. Denk aan tegels van 10×10 cm, 15×15 cm of 20×20 cm. Ook specifieke gebieden, zoals nisjes en achterwanden, benadruk je mooi met kleine tegels. In kleine badkamers geven de tegeltjes de illusie van een grotere ruimte. Kleine tegels betekent echter wel meer voegen en daarom meer onderhoud op de lange termijn.  

Verschillende soorten tegels showroom
Keuze tegels en tegelvloeren
Mozaïektegels aan de wand showroom

Middelgrote tegels 

Middelgrote tegels passen bij de meeste ontwerpen badkamers. De tegels van bijvoorbeeld 30×30 cm, 30×60 cm of 45×45 cm bieden een goede balans tussen esthetiek en onderhoudsgemak. Doordat deze veelzijdige tegels verkrijgbaar zijn in een breed scala aan stijlen, kleuren en materialen, kun je ze zowel op tegelvloeren als wanden toepassen. 

Grootformaat tegels 

De laatste jaren is de populariteit van grootformaat tegels sterk gestegen. Dan hebben we het bijvoorbeeld over tegels van 60×60 cm, 60×120 cm, 120×120 cm en zelfs 120×260 cm. Dankzij het verminderde aantal voegen, creëren grootformaat tegels een strakke, minimalistische uitstraling. De ruimte voelt naadloos en daardoor groter aan. Deze soort tegelvloer past vooral in grotere badkamers. Maar ook in kleine ruimtes kan het grootformaat ruimtelijkheid creëren. Het plaatsen van grootformaat tegels vereist wel meer precisie en ervaring.  

Azuma UP AV 120x120 + 120x260 + NO 60x120
Azuma UP TP 120x120 + 120x260 2
Porseleinen tegelvloeren

Recensies

M. Mauser
M. MauserEen aanrader!
Lees verder
Een fantastische zaak! Ik ben door zowel Suzanne als Arjen geweldig goed geholpen: er werd de tijd genomen en duidelijke uitleg gegeven over de producten en de verschillen tussen bv een toilet van het ene merk en die van een ander merk. De snelheid waarmee de tekeningen en offerte werden gemaakt heb ik in deze tijd niet eerder meegemaakt. Ik kwam er in eerste instantie om plavuizen voor mijn woning te kopen maar heb er uiteindelijk ook al het sanitair gekocht voor de badkamer en toilet. En dus niet alleen vanwege de gunstige prijs.
T. Fransen
T. FransenMeer inspiratie vind je hier
Lees verder
Mooie showroom, ruim assortiment en zeer hulpvaardig. Mooie 3D presentatie bij keuze materiaal.
Vorige
Volgende

Badkamers

Bezoek de badkamer tegelvloeren showroom in Friesland

Op zoek naar inspiratie voor tegelvloeren voor je badkamer? Breng dan een bezoek aan de Stienstra showroom in Joure, Friesland. Bekijk de verschillende badkameropstellingen met tegelvloeren en toiletten.

Zoek je advies over de mogelijkheden in jouw woning? Heb je bepaalde wensen of eisen, maar twijfel je over de juiste keuzes? Onze ervaren specialisten vertellen graag alles over de meest comfortabele, hygiënische en functionele tegelvloeren voor badkamers. Maar ook over toiletten, keukentegels en badkamersanitair. Bij Stienstra realiseren we niet alleen de badkamer en het toilet van je dromen, maar ook tegelvloeren voor de gehele begane grond (keuken/woonkamer/hal/slaapkamer/bijkeuken).